SOU na exkurzi v muzeu čokolády

společná uvnitř

Dne 9. 5. 2018 navštívili žáci druhých ročníků oboru Cukrář, Prodavač, Kuchař-číšník a Stravovací a ubytovací služby muzeum čokolády v Praze. Žáci si prohlédli prostory výroby, kde si zájemci v rámci praktického workshopu vyzkoušeli ruční výrobu čokolády. Dále žáci shlédli přípravu pralinek s odborným výkladem místního „Chocolatera“, které mohli posléze i ochutnat. Poté následovala samotná prohlídka muzea, která začínala v malém kinosále. Tam se promítal krátký film o historii kakaovníku a kakaa, o jeho cestě z Ameriky do Evropy a dále o technologii výroby finálních produktů. Celé muzeum je moderně zařízené, plné zajímavých interaktivních exponátů s popisky, takže bylo opravdu na co se dívat. Součástí prohlídky byla i ochutnávka dvou nejznámějších druhů hořké, mléčné i bílé čokolády – Criollo a Forastero. Na závěr exkurze si žáci prošli rozsáhlou prodejnu, kde si měli možnost za zvýhodněnou cenu zakoupit různé čokoládové suvenýry. Všem se exkurze velmi líbila a pro některé žáky byla i motivující jako vyhlídka budoucího zaměstnání či brigády.

Více fotek z  muzea? Navštivte náš FACEBOOK