Baristický kurz 2019

DSC_0354

Že káva se nevaří, ale připravuje, jaký je rozdíl mezi arabicou a robustou a mnoho dalšího se naučili minulý týden naši žáci během baristického kurzu.

Dvoudenního certifikovaného kurzu barista konaného ve dnech 2. a 3. května se účastnili žáci oborů kuchař-číšník a cukrář. Kurz byl veden manželi Janouškovými z Barového institutu v Praze, se kterým naše škola spolupracuje už mnoho let nejen na kurzech barista, ale i na kurzech barmanských.

Během prvního dne se žáci seznámili s procesem pěstování kávovníků a sledovali cestu kávových zrn z plantáží až do kaváren, kde z nich zkušený barista připraví skvělou kávu. Osvojili si návyky správného baristy a naučili se připravit perfektní espresso, které je základem mnoha dalších druhů káv.

Druhý den byl věnován latte artu, nebo-li umění s mlékem. Účastníci kurzu tak umí perfektně našlehat mléčnou emulzi a pak s ní vykouzlit parádní cappuccino nebo caffe latte macchiato s nádhernými obrazci v pěně.

Odpoledne už následovala závěrečná zkouška. Všichni naši žáci ji úspěšně složili a získali tak mezinárodně uznávaný certifikát barista. Chceme jim tedy tímto pogratulovat a také poděkovat manželům Janouškovým za spolupráci.

 

Chcete vidět jak to na kurzu vypadalo? Navštivte náš FACEBOOK