Jsi masožravec? Máš rád vůni uzeného? Jako Řezník – uzenář budeš mít k masu blízko.
Kód oboru: 29-56-H/01
Co tě naučíme?
- Zpracovávat jateční zvířata, drůbež i ryby
- Vyrábět masné výrobky
- Provádět kontrolu při úpravě masa
- Zacházet s potřebným technickým vybavením
Podrobnosti o studiu
- Studium trvá tři roky a je ukončené státní závěrečnou zkouškou
- Všichni žáci oboru Řezník – uzenář studují anglický jazyk
- Důraz je kladen na odbornou slovní zásobu
Pusť si naše video
Ukončení studia
Po ukončení studia obdržíš
- vysvědčení o závěrečné zkoušce
- výuční list
- certifikát o jednotné závěrečné zkoušce platný v zemích EU
Jako absolvent zvládneš
- vykonávat povolání řezníka – uzenáře
- pracovat se v masném průmyslu i obchodě
- kontrolovat kvalitu použitých surovin
Chceš se dozvědět víc? Podívej se na podmínky Přijímacího řízení!